CILICE ORCHESTRA -Theo Holsheimer (Suburbandistributie Benelux)

MusicMaker ‘Verplichte kost voor de liefhebber van ingenieus muzikaal’

Slagwerkkrant ‘De onwaarschijnlijke mix van rock, djent, klezmer, jazz en contemporaine klassieke muziek sloeg aan en kreeg een vervolg in de studio.’
Gitarist interview
Gitarist nominatie beste gitarist Benelux
Aardschok ‘Absoluut origineel en behoorlijk spastisch, maar bovenal bewonderenswaardig’

Jazzism ‘Denk aan het theatrale van The Devin TownsendProject, de complexiteit van Frank Zappa, de experimentele improvisaties van X-Legged Sally. Hallicinerend.’
IO Pages Interview
IO Pages live recensie ‘een wervelende fascinerende muzikale trip waarbij de metalsectie, bestaande uit twee gitaren en drums, het het fundament legt voor een verbluffende blazerssectie, een virtuoos stijkersduo.’

IO Pages Nominatie Prog Award 2016
Rocktribune ‘Dit is echt unieke muziek die metal optilt naar het kunstniveau, zonder elitair te worden’
Rocktribune Interview

NPO SOUL en Jazz Co Live! Interview http://www.nposoulenjazz.nl/index.php/colive/uitzending/389409

Face Culture interview https://www.youtube.com/watch?v=toLLhXhZTl4 https://www.youtube.com/watch?v=0kadGS8L6c0

Pinguin http://pinguinradio.com/archive/nieuws/2016/10/cilice-orchestra-released-ep-op-28-november- melkweg-39056 Cilice Orchestra is een uniek instrumentaal project waar djent metal samenkomt met jazz, hedendaagse klassieke muziek en soundscapes.

Podia.nl http://www.m-podia.nl/content/cilice-orchestra-released-ep-op-28-november-met-show-de-melkweg

De beste jazz, klezmer, metal en andersoortige muzikanten hebben met veel passie meegewerkt aan het project dat doet denken aan The Devin Townsend Project, Fredrik Thordendal’s Special Defects, Frank Zappa en Steve Coleman’s ‘The Shape Of Jazz To Come’

Pitkings Interview http://www.pitkings.nl/interview-with-cilice-orchestra-some-crazy-music-out-there-is-waiting-for-you/

Writtenmusic http://www.writteninmusic.com/metal/cilice-orchestra-een-zeer-bijzonder-muzikaal-project/

Een zeer bijzonder muzikaal project. Fans van Devin Townsend, Zappa, Phantomas en John Zorne kunnen hun hart ophalen aan alle muzikale hoogstandjes die hier gepresenteerd worden.

Progwereld http://www.progwereld.org/cms/album/theo-holsheimer-cilice-orchestra/

We hebben hier te maken met doorgewinterde muzikanten die goed raad weten met gecomponeerde partijen maar ook de kunst verstaan van het improviseren.

Metalfan http://www.metalfan.nl/reviews.php?id=9709

Cilice Orchestra is een inspirerend album dat iedereen die van genre-overstijgende en progressieve muziek houdt in huis moet hebben. Het is een heerlijk muzikaal avontuur van bijna dertig minuten.

Metalfan Interview

Lords of Metal

http://www.lordsofmetal.nl/nl/reviews/view/id/33513

Maar hoe vermakelijk dit ook is en hoe knap het ook is dat ze dit project zo goed op schijf hebben weten vast te leggen, op een podium zal dit pas echt goed van de grond komen.

Wings of death

https://www.wingsofdeath.net/Theo-Holsheimer-Cilice-Orchestra

Daarbij schiet direct de gekte van Frank Zappa, de drukte van The Mars Volta en de virtuositeit van figuren als Allan Holdsworth en John Zorn het gedachtenhoekje binnen. Dat is precies in welke hoek je Cilice Orchestra kunt plaatsen.

Festivalinfo

http://www.festivalinfo.nl/recensie/9404/Cilice_Orchestra/Cilice_Orchestra/

Theo Holsheimer en zijn Cilice Orcestra hebben iets bijzonders in elkaar gezet, waarop zowel de liefde voor metal als Jazz volop aanwezig zijn.

NTB

Theo Holsheimer – Cilice Orchestra. Cd recensie Ntb Muziekwereld

‘Na afloop blijft de luisteraar met kloppend hart in een adrelieneroes achter en vraagt zich verwast af wat er gebeurt is.’

Richard Hallebeek (fusion gitarist/columnist MusikMaker)
“Het Cilice Orchestra van Theo Holsheimer klinkt als iets dat ik nog nooit eerder gehoord heb. En dat is iets waar ik heel enthousiast van word! Het is muziek waar je geen label op kan plakken en verkent de ultieme uiteinden van het muziekspectrum. Dat is niets nieuws, maar om al die stijlen naadloos aan elkaar te plakken en het ook daadwerkelijk als muziek te laten klinken is een heel andere uitdaging. Theo Holsheimer slaagt daar met zijn Cilice Orchestra grandioos in.
Luisteren naar het Cilice Orchestra is alsof je tot dan toe oog- of oorkleppen op hebt gehad en nu opeens het groter geheel kan zien. Als het proberen van nieuw eten dat je nog nooit eerder hebt geprobeerd, maar waarvan je denkt: het is anders, maar eigenlijk ook wel heel lekker.
Een ervaring die je voor altijd zal veranderen.
Ik raad daarbij iedereen van harte aan het Cilice orchestra live, of op cd te ervaren voor een ongekende muzikale ervaring die nog lang na zal trillen in je onderbewustzijn.”